Archive for the ‘Featured Project’ Category

Crane Beach Opens Sustainable Bathhouse!

1

123► Crane Beach in Ipswich, MA has been a landmark in the coastal Northeast for close to a century.   Families have flocked to this gorgeous beach for decades.  Operated and maintained by The Trustees of the Reservations as a recreation area, it is also a conservation area that serves as the home of a wildlife […]

Point Judith Country Club’s new restroom is right on par!

Point Judith CC

Point Judith Country club in Narragansett, RI was in search of an environmentally friendly restroom solution to accommodate their members while out on the golf course.  Clivus New England furnished a C-11 Trailhead unit that requires minimal site disturbance and yields zero waste product discharge to protect this remote conservation area. NOW is the time […]

Crane Beach enters the age of sustainability

Vintage bathhouse at Crane Beach, Ipswich, Ma

Crane Beach in Ipswich, MA has been a landmark in the coastal Northeast for close to a century.   Operated and maintained by The Trustees of the Reservations as a recreation and conservation area, it is also the home of a wildlife refuge and the nesting grounds for the endangered piping plover. With the old restrooms […]

Shoals Marine Lab, Kittery, Maine

feature-cornell-unh-800x600-2

Shoals Marine Lab Goes Sustainable! Six miles off the Coast of Kittery, Maine, and Portsmouth, NH, sits the 95 acre Isles of Shoals island of Appledore, home to the Shoals Marine Lab.  Operated jointly by University of New Hampshire and Cornell University to provide marine biology, ecology, and sustainability courses to boarding students, it has […]

Society for the Protection of New Hampshire Forests, Concord, NH

spnhf-1

The Society for the Protection of New Hampshire Forests (SPNHF) renovated its headquarters to include an 11,400-square-foot green addition to house 23 private offices and a 391-square-foot conference room. The expansion called for a 1,600 gallon-per-day conventional septic system but the SPNHF wanted to protect the environmentally sensitive hilltop area that is adjacent to the […]